Gräddfilspannacotta med matjessalsa

Gräddfilspannacotta med matjessalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Supergod krämig gräddfilspannacotta som toppas med en salsa av matjes, gurka, rödlök och gräslök.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim att stelna
4 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar
  • Matjessalsa
  • 200 g matjesfiléer
  • 1 dl fintärnad gurka
  • 2 msk fintärnad rödlök
  • 1 msk fint skuren gräslök

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kalltvatten tills de är mjuka. Lyftupp bladen med lite av vattnetoch smält i en kastrull.
  2. Häll gelatinet i gräddfilen i en tunnstråle under omrörning. Rör isalt och peppar. Häll upp i småglas. Låt stelna i kyl 2 timmar.
  3. Skär matjessillen i småtärningar. Vänd runt medgurka, rödlök och gräslök.Fördela ovanpå gräddfilen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gräddfilspannacotta med matjessalsa
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar
  • Matjessalsa
  • 200 g matjesfiléer
  • 1 dl fintärnad gurka
  • 2 msk fintärnad rödlök
  • 1 msk fint skuren gräslök

Gräddfilspannacotta med matjessalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Supergod krämig gräddfilspannacotta som toppas med en salsa av matjes, gurka, rödlök och gräslök.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim att stelna
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kalltvatten tills de är mjuka. Lyftupp bladen med lite av vattnetoch smält i en kastrull.
  2. Häll gelatinet i gräddfilen i en tunnstråle under omrörning. Rör isalt och peppar. Häll upp i småglas. Låt stelna i kyl 2 timmar.
  3. Skär matjessillen i småtärningar. Vänd runt medgurka, rödlök och gräslök.Fördela ovanpå gräddfilen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!