Goi Cuon
  • Tid 35 min

Goi Cuon

3.33 (9 betyg)

En färsk vårrulle fylld med vietnamesiska godsaker.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g extra stora räkor med skal
  • 300 g strimlat fläskkött gärna marinerat
  • 100 g glas- eller risnudlar
  • 280 g böngroddar på burk
  • 2 tsk olja, gärna sesamolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g urkärnad gurka, i stavar
  • 2 krm chilipeppar
  • 8 rispapper eller wraps
  • 1 liter strimlad sallad
  • 1 dl korianderblad
Tillbehör:
  • 2 msk grovhackade jordnötter
  • 4 msk hoisinsås
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina räkor och kött om de är frysta. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola böngroddarna med vatten och låt dem rinna av. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra om det inte är marinerat. Blanda ner nudlar, räkor och gurka och smaka av med chilipeppar.

  2. 2

    Blöt och lägg ut rispappren enligt förpackningen. Fördela sallad och koriander på pappren och lägg på kött- och räkblandningen. Vik ihop papperet över fyllningen som ett smalt öppet kuvert.

  3. 3

    Blanda nötterna i såsen och servera den med kokt ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Fyllningen kan rullas in i tortillabröd i stället för rispapper.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar