Jordnötsplättar
  • Tid 30 min

Jordnötsplättar

4 (3 betyg)

”Servera de läckra plättarna till middag med matiga grönsaker och ris, eller som förrätt.”

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

12 stycken
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 st röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 limeblad (färska eller torkade)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 morot (70 g), riven
  • 2 ägg
  • 1 lime, pressad saft (0,5 dl)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl kikärts mjöl
  • 1 msk naturell olja till stekning
Grön currydipp
  • 2 msk grön currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 kruka koriander (blad och stjälkar)
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 2 msk majonnäs
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa ihop alla ingredienser utom kikärtsmjölet till en smet. Tillsätt mjölet och mixa snabbt ihop. Låt vila 5–10 min.

  2. 2

    Värm en plättlagg eller stekpanna och stek de syrliga plättarna i olja till gyllene färg på båda sidor. Servera direkt med dippsåsen. Citrongräs och limeblad kan uteslutas.

Grön currydipp:

  1. 1

    Koka upp kokosmjölken med currypastan. Låt kallna. Mixa med koriandern till en slät grön sås. Blanda med limesaft och majonnäs. Smaka av med salt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johanna

    De gjorde en supersuccé hos barnen.