Gnocchi carbonara

Gnocchi carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Glutenfritt och gott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 450 g kokt skalad potatis (600 g okokt med skal)
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 0.5 dl rismjöl till bakbordet
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 120 g bacon, strimlad
  • 2 dl riven parmesan
  • basilikablad
  • 4 äggulor
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.
  2. Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 min. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera gnocchin med bacon, parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.

Tips

Gnocchin kan också kokas i saltat vatten. Koka några i taget – de är klara när de flyter upp, ca 3 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gnocchi carbonara
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 450 g kokt skalad potatis (600 g okokt med skal)
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 0.5 dl rismjöl till bakbordet
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 120 g bacon, strimlad
  • 2 dl riven parmesan
  • basilikablad
  • 4 äggulor
  • svartpeppar

Gnocchi carbonara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Glutenfritt och gott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.
  2. Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 min. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera gnocchin med bacon, parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.

Tips

Gnocchin kan också kokas i saltat vatten. Koka några i taget – de är klara när de flyter upp, ca 3 min.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!