Glöggshot
  • Tid 8 tim

Glöggshot

4.33 (3 betyg)

Variera glöggen och smaksätt den med mynta, ingefära och vanilj.

  • Tillagningstid 8 tim
  • Ingredienser 6

Ingredienser

9 dl
  • 1 flaska sött vitt vin (7,5 dl)
  • 1.5 dl konjak
  • 1 vaniljstång
  • 50 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1.5 msk hela kryddnejlikor
  • 0.5 dl mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll vin och konjak i en karaff. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Lägg ner stång och frön, ingefära, nejlikor och myntablad i karaffen. Låt stå och dra över natten, sila sedan bort kryddorna och häll glöggen på en ny flaska.

  2. 2

    Kan serveras både kall, med isbitar i, eller varm. Lägg gärna ner lite ny mynta vid servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • M

    ?