Glöggshot

Glöggshot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Variera glöggen och smaksätt den med mynta, ingefära och vanilj.

Tillagningstid: 8 timmar
9 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 flaska sött vitt vin (7,5 dl)
  • 1.5 dl konjak
  • 1 vaniljstång
  • 50 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1.5 msk hela kryddnejlikor
  • 0.5 dl mynta

Gör så här

  1. Häll vin och konjak i en karaff. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Lägg ner stång och frön, ingefära, nejlikor och myntablad i karaffen. Låt stå och dra över natten, sila sedan bort kryddorna och häll glöggen på en ny flaska.
  2. Kan serveras både kall, med isbitar i, eller varm. Lägg gärna ner lite ny mynta vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-12-27

?

Liknande recept

Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Sultanens couscous

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Glöggshot
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 flaska sött vitt vin (7,5 dl)
  • 1.5 dl konjak
  • 1 vaniljstång
  • 50 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1.5 msk hela kryddnejlikor
  • 0.5 dl mynta

Glöggshot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Variera glöggen och smaksätt den med mynta, ingefära och vanilj.

Tillagningstid: 8 timmar
9 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vin och konjak i en karaff. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Lägg ner stång och frön, ingefära, nejlikor och myntablad i karaffen. Låt stå och dra över natten, sila sedan bort kryddorna och häll glöggen på en ny flaska.
  2. Kan serveras både kall, med isbitar i, eller varm. Lägg gärna ner lite ny mynta vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-12-27

?

Liknande recept

Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Sultanens couscous

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)