Glöggkokt fläskkarré med kanel

Glöggkokt fläskkarré med kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Ge fläskkarrén en härlig smak av jul genom att krydda den med glögg och kanel.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 små steklökar
  • 600 g fläskkarré i bitar
  • 2 dl vinglögg eller alkoholfri glögg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Hetta under tiden upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Bryn lök och fläskkarré cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt glögg, vatten, soja och kanelstång. Salta och peppra. Koka under lock cirka 10 minuter.
  4. Smält smöret och vänd potatis och persilja i smöret. Servera till köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Ernfors

2012-11-10

Supergott! Ska nog satsa på att ha i lite mer grönsaker nästa gång bara.

Sonja Jinnevång

2012-10-15

Mycket gott, det här lagar jag igen!

Bertil Oresten

2011-12-12

En höjdare, med mycket smak 5 stjärnor. Ska pröva med nötkött /karré nästa gång

Glöggkokt fläskkarré med kanel
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 små steklökar
  • 600 g fläskkarré i bitar
  • 2 dl vinglögg eller alkoholfri glögg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Glöggkokt fläskkarré med kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Ge fläskkarrén en härlig smak av jul genom att krydda den med glögg och kanel.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Hetta under tiden upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Bryn lök och fläskkarré cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt glögg, vatten, soja och kanelstång. Salta och peppra. Koka under lock cirka 10 minuter.
  4. Smält smöret och vänd potatis och persilja i smöret. Servera till köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Ernfors

2012-11-10

Supergott! Ska nog satsa på att ha i lite mer grönsaker nästa gång bara.

Sonja Jinnevång

2012-10-15

Mycket gott, det här lagar jag igen!

Bertil Oresten

2011-12-12

En höjdare, med mycket smak 5 stjärnor. Ska pröva med nötkött /karré nästa gång