Glöggkokt fläskkarré med kanel

Glöggkokt fläskkarré med kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Ge fläskkarrén en härlig smak av jul genom att krydda den med glögg och kanel.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 små steklökar
  • 600 g fläskkarré i bitar
  • 2 dl vinglögg eller alkoholfri glögg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Hetta under tiden upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Bryn lök och fläskkarré cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt glögg, vatten, soja och kanelstång. Salta och peppra. Koka under lock cirka 10 minuter.
  4. Smält smöret och vänd potatis och persilja i smöret. Servera till köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Ernfors

2012-11-10

Supergott! Ska nog satsa på att ha i lite mer grönsaker nästa gång bara.

Sonja Jinnevång

2012-10-15

Mycket gott, det här lagar jag igen!

Bertil Oresten

2011-12-12

En höjdare, med mycket smak 5 stjärnor. Ska pröva med nötkött /karré nästa gång

Liknande recept

Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Glöggkokt fläskkarré med kanel
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 små steklökar
  • 600 g fläskkarré i bitar
  • 2 dl vinglögg eller alkoholfri glögg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Glöggkokt fläskkarré med kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Ge fläskkarrén en härlig smak av jul genom att krydda den med glögg och kanel.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Hetta under tiden upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Bryn lök och fläskkarré cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt glögg, vatten, soja och kanelstång. Salta och peppra. Koka under lock cirka 10 minuter.
  4. Smält smöret och vänd potatis och persilja i smöret. Servera till köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Ernfors

2012-11-10

Supergott! Ska nog satsa på att ha i lite mer grönsaker nästa gång bara.

Sonja Jinnevång

2012-10-15

Mycket gott, det här lagar jag igen!

Bertil Oresten

2011-12-12

En höjdare, med mycket smak 5 stjärnor. Ska pröva med nötkött /karré nästa gång

Liknande recept

Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)