Glasstårta med maräng

Glasstårta med maräng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Pampig tårta med jordgubbsglass, vaniljglass, maräng och nötter. Tänk att den här glasstårtan ser så avancerad ut, men så enkel att göra!

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner
  • 0.75 liter jordgubbsglass
  • 1 liter vaniljglass
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten

Gör så här

  1. Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
  2. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
  3. Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
  4. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
  5. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-02-22

Till Ann-Christine: Ja det går bra, men tänk på att tårtan måste vara riktigt kall och ställ in på grill så det går fort. Lycka till! :) Vänligen, Hanna redaktör

Ann-Christine

2021-02-19

Kan man inte istället för brännare ställa in tårtan snabbt i het ugn? Som glace au for?

Glasstårta med maräng
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.75 liter jordgubbsglass
  • 1 liter vaniljglass
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten

Glasstårta med maräng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Pampig tårta med jordgubbsglass, vaniljglass, maräng och nötter. Tänk att den här glasstårtan ser så avancerad ut, men så enkel att göra!

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner

Gör så här

  1. Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
  2. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
  3. Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
  4. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
  5. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-02-22

Till Ann-Christine: Ja det går bra, men tänk på att tårtan måste vara riktigt kall och ställ in på grill så det går fort. Lycka till! :) Vänligen, Hanna redaktör

Ann-Christine

2021-02-19

Kan man inte istället för brännare ställa in tårtan snabbt i het ugn? Som glace au for?