Glassbomb med hallonsorbet

Glassbomb med hallonsorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Sätt fart på kalaset med en sprakande glassbomb.

Tillagningstid: 4 timmar 40 minuter
8 portioner
  • 1 liter glass, t ex vanilj eller choklad
  • 7.5 dl hallonsorbet
  • Garnering:
  • 2 msk strössel
  • 1 st tomtebloss, eller fler om så önskas

Gör så här

  1. Lägg fram glassen och sorbeten och låt dem mjukna till skivbar konsistens. Klä en bålformad skål invändigt med plastfolie. Använd en skål som inte är så vid och som tål att stå i frysen.
  2. Skär glassen i ca 2 cm tjocka skivor och klä skålen med dem, spara några skivor att täcka det hela med. Jämna till med en sked så att springorna mellan glasskivorna täcks.
  3. Fyll resten av skålen med sorbet. Täck med de sparade glasskivorna och släta till ytan. Lägg plastfolie över och låt glassbomben stå i frysen tills den hårdnat, 4-5 timmar, gärna längre.
  4. Ta ut glassen 20-30 minuter före servering och stjälp upp på ett serveringsfat
  5. Garnera med strössel och överraska med sprakande tomtebloss vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Glassbomb med hallonsorbet
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 liter glass, t ex vanilj eller choklad
  • 7.5 dl hallonsorbet
  • Garnering:
  • 2 msk strössel
  • 1 st tomtebloss, eller fler om så önskas

Glassbomb med hallonsorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Sätt fart på kalaset med en sprakande glassbomb.

Tillagningstid: 4 timmar 40 minuter
8 portioner

Gör så här

  1. Lägg fram glassen och sorbeten och låt dem mjukna till skivbar konsistens. Klä en bålformad skål invändigt med plastfolie. Använd en skål som inte är så vid och som tål att stå i frysen.
  2. Skär glassen i ca 2 cm tjocka skivor och klä skålen med dem, spara några skivor att täcka det hela med. Jämna till med en sked så att springorna mellan glasskivorna täcks.
  3. Fyll resten av skålen med sorbet. Täck med de sparade glasskivorna och släta till ytan. Lägg plastfolie över och låt glassbomben stå i frysen tills den hårdnat, 4-5 timmar, gärna längre.
  4. Ta ut glassen 20-30 minuter före servering och stjälp upp på ett serveringsfat
  5. Garnera med strössel och överraska med sprakande tomtebloss vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!