Glasmästarsill

Glasmästarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

Tillagningstid: 2 dygn + 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Glasmästarsill
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Glasmästarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

Tillagningstid: 2 dygn + 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)