Glasmästarsill

Glasmästarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

Tillagningstid: 2 dygn + 30 minuter
4 portioner
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Glasmästarsill
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 saltsillfiléer
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %), 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 0.5 g bit av pepparrot

Glasmästarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

För köksmästaren finns denna kryddiga sillag att laga till

Tillagningstid: 2 dygn + 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Alternativt skär bort benen om du inte vill ha så mycket ben med. Blötlägg den i vatten över natten, förvara övertäckt i kylskåp. Häll bort vattnet från sillen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Koka upp ättikslagen i en kastrull och låt kallna. Lägg ned sillen varvad med grönsaker, kryddor och pepparrot i en burk. Häll över lagen och låt sillen dra ett par dagar.
  3. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!