Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

2 (2 betyg)

Kycklingspett med chili och råkost.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 300 g Rödbetor
  • 3 morötter
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 2 krm salt
  • 0.5 citron
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 isbergssallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar och vänd runt med sweetchili, soja och salt. Trä upp på spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillred högre upp i ugnen 8-10 min.

  2. 2

    Skala och grovriv rödbetor och morötter. Rosta fröna i en torr stekpanna och strö över salt.

  3. 3

    Vänd ner de varma fröna, vitlök, finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft med de rivna rotfrukterna. Vänd runt med olja och smaka av med salt.

  4. 4

    Servera kycklingspetten med råkostsalladen och isbergssallad

Servering

Kan serveras med rostade potatisar , bulgor eller matvete.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar