
Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter
Betyg (1-5):
Grillade tortilla med krämig grönsaksfyllning.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 8 st tortillabröd
- Rostad paprikasallad:
- 450 g röda eller gula paprikor i halvor
- 300 g squash i långa bitar
- 200 g skivad svamp, t ex stora champinjoner
- 1 msk oliv- eller valnötsolja
- 1 dl rostade cashewnötter
- 1 dl grekiskt eller turkisk matlagningsyoghurt
- 1.5 msk ajvar relish
- 1 msk hackad färsk mynta
Gör så här
- Lägg paprikan med skinnet ner på grillen. Låt den grilla tills det bildas svarta bubblor. Låt den svalna lite och dra av skinnet. Skär paprikan i strimlor. Pensla squash och svamp med olja och grilla tills de mjuknat något.
- Värm brödet på grillen. Blanda matlagningsyoghurt, ajvar relish och mynta till en sås. Lägg grönsakerna på hälften av bröden, klicka på såsen och strö på nötterna. Täck med resten av bröden och dela i trekanter.
Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter
Betyg (1-5):
Grillade tortilla med krämig grönsaksfyllning.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Lägg paprikan med skinnet ner på grillen. Låt den grilla tills det bildas svarta bubblor. Låt den svalna lite och dra av skinnet. Skär paprikan i strimlor. Pensla squash och svamp med olja och grilla tills de mjuknat något.
- Värm brödet på grillen. Blanda matlagningsyoghurt, ajvar relish och mynta till en sås. Lägg grönsakerna på hälften av bröden, klicka på såsen och strö på nötterna. Täck med resten av bröden och dela i trekanter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!