Fyllda pitabröd med grönsaker och kycklingköttbullar

Fyllda pitabröd med grönsaker och kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Grillade köttbullespett med zucchini, rödlök och paprika serveras med en frisk äppeltzatsiki i varma pitabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 300 g kycklingköttbullar
  • 0.5 dl glaze (valfri)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 äpple, grovrivet
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 pitabröd, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchini i halvmånar, paprika i bitar och rödlök i klyftor. Varva köttbullar och grönsakerna på grillspett.
  2. Pensla med glaze och grilla eller tillaga högre upp i ugnen tills mjuka med fin färg.
  3. Blanda yoghurt, äpple, vitlök och olivolja. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm pitabröden och fyll med grönsaker, köttbullar och sås.

Tips

Gör egen glaze av sweetchili blandat med soja. 2 delar sweet chili, 1 del japansk soja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2021-04-15

Lätt, snabbt, gott, enkelt att variera, prisvärt! Kalas! :)

Emma

2021-04-07

Alla i familjen älskade detta!!

Soili

2021-03-16

Lättaamt och supergott!

Fyllda pitabröd med grönsaker och kycklingköttbullar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 300 g kycklingköttbullar
  • 0.5 dl glaze (valfri)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 äpple, grovrivet
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 pitabröd, till servering

Fyllda pitabröd med grönsaker och kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Grillade köttbullespett med zucchini, rödlök och paprika serveras med en frisk äppeltzatsiki i varma pitabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchini i halvmånar, paprika i bitar och rödlök i klyftor. Varva köttbullar och grönsakerna på grillspett.
  2. Pensla med glaze och grilla eller tillaga högre upp i ugnen tills mjuka med fin färg.
  3. Blanda yoghurt, äpple, vitlök och olivolja. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm pitabröden och fyll med grönsaker, köttbullar och sås.

Tips

Gör egen glaze av sweetchili blandat med soja. 2 delar sweet chili, 1 del japansk soja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2021-04-15

Lätt, snabbt, gott, enkelt att variera, prisvärt! Kalas! :)

Emma

2021-04-07

Alla i familjen älskade detta!!

Soili

2021-03-16

Lättaamt och supergott!