Fylld laxfilé med citrusmajonnäs

Fylld laxfilé med citrusmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ugnsbakad lax fylld med tomater, oliver och het senap.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 1 fintärnad tomat
  • 1 dl finhackade oliver
  • 1 hackad salladslök
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 msk fransk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron, 2 tsk pressad saft och 1 tsk rivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Snitta laxbitarna i mitten och salta runt om. Blanda tomater, oliver, lök, persilja, senap och peppar.
  3. Lägg laxbitarna i en oljad ugnsform och fyll dem med tomatblandningen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  4. Blanda majonnäs med citron och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med kokt potatis, sallad och citrusmajonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(144)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Fylld laxfilé med citrusmajonnäs
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 1 fintärnad tomat
  • 1 dl finhackade oliver
  • 1 hackad salladslök
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 msk fransk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron, 2 tsk pressad saft och 1 tsk rivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad sallad

Fylld laxfilé med citrusmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ugnsbakad lax fylld med tomater, oliver och het senap.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Snitta laxbitarna i mitten och salta runt om. Blanda tomater, oliver, lök, persilja, senap och peppar.
  3. Lägg laxbitarna i en oljad ugnsform och fyll dem med tomatblandningen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  4. Blanda majonnäs med citron och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med kokt potatis, sallad och citrusmajonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(144)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)