Fylld ananas

Fylld ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Läckra fruktbitar i ett honungssött, mousserande bubbelbad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 ananas
  • 2 apelsiner
  • 100 g blå druvor
  • 100 g jordgubbar eller andra bär
  • 1.5 dl äppelcider eller vitt moussernade vin
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl citronmeliss
  • Tillbehör:
  • 1.5 dl lättvispad grädde

Gör så här

  1. Dela ananasen på längden. Gröp ur fruktköttet, en grapefruktkniv är utmärkt. Skär bort den hårda stocken i mitten och skär fruktköttet i bitar. Spara skalhalvorna.
  2. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Dela jordgubbarna.
  3. Blanda ananasbitarna med apelsin, vindruvor och jordgubbar i en skål.
  4. Rör samman cider och honung och häll det över. Fördela frukten i skalhalvorna.
  5. Garnera gärna med citronmeliss. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)
Fylld ananas
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 ananas
  • 2 apelsiner
  • 100 g blå druvor
  • 100 g jordgubbar eller andra bär
  • 1.5 dl äppelcider eller vitt moussernade vin
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl citronmeliss
  • Tillbehör:
  • 1.5 dl lättvispad grädde

Fylld ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Läckra fruktbitar i ett honungssött, mousserande bubbelbad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela ananasen på längden. Gröp ur fruktköttet, en grapefruktkniv är utmärkt. Skär bort den hårda stocken i mitten och skär fruktköttet i bitar. Spara skalhalvorna.
  2. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Dela jordgubbarna.
  3. Blanda ananasbitarna med apelsin, vindruvor och jordgubbar i en skål.
  4. Rör samman cider och honung och häll det över. Fördela frukten i skalhalvorna.
  5. Garnera gärna med citronmeliss. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)