Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad
  • Tid 30 min + 3 tim i frysen

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

4.5 (2 betyg)

Len kräm och frisk frukt – mums!

  • Tillagningstid 30 min + 3 tim i frysen
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 0.5 dl pressad apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk vaniljsocker
Till servering:
  • 600 g blandade exotiska frukter, t ex mango, ananas, kiwi, stjärnfrukt, sharon
  • citronmeliss till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft.

  2. 2

    Värm försiktig under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.

  3. 3

    Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.

Vid servering:

  1. 1

    Ta ut glasen ur frysen ca 15 min före servering. Skala och skär upp frukten i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
I påsktid kan man göra ägglikörsabayon till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och ev lite konjak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar