Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Len kräm och frisk frukt – mums!

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 0.5 dl pressad apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Till servering:
  • 600 g blandade exotiska frukter, t ex mango, ananas, kiwi, stjärnfrukt, sharon
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft.
  2. Värm försiktig under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
  3. Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.

Vid servering:

  1. Ta ut glasen ur frysen ca 15 min före servering. Skala och skär upp frukten i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.

Tips

I påsktid kan man göra ägglikörsabayon till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och ev lite konjak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(13)
Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 0.5 dl pressad apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Till servering:
  • 600 g blandade exotiska frukter, t ex mango, ananas, kiwi, stjärnfrukt, sharon
  • citronmeliss till garnering

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Len kräm och frisk frukt – mums!

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft.
  2. Värm försiktig under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
  3. Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.

Vid servering:

  1. Ta ut glasen ur frysen ca 15 min före servering. Skala och skär upp frukten i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.

Tips

I påsktid kan man göra ägglikörsabayon till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och ev lite konjak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(13)