Frutti di mare
  • Tid 1 tim

Frutti di mare

3.67 (12 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1 + 1 hackad schalottenlök
  • 3 + 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 + 2 msk olivolja
  • 1 nät färska blåmusslor (1 kg)
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 500 g räkor med skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • salt
  • 4 stora tomater
  • 300 g spagetti
  • 200 g fryst tinad bläckfisk
  • 0.5 kruka hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs 1 schalottenlök och 3 vitlöksklyftor i 1 msk olja i en stor kastrull. Tillsätt tvättade och rensade musslor. Häll på vinet. Koka upp och låt koka tills alla musslor har öppnat sig, ca 3 min. Släng de som inte öppnat sig. Lyft upp musslorna och sila spadet ner i en skål.

  2. 2

    Skala räkorna. Stek räkskalen med resterande lök, vitlök och tomatpurén i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt musselspadet och koka ca 5 min. Sila av spadet ner i en mindre kastrull och tryck ur vätskan ur skalen. Koka ihop såsen till ca 2½ dl med timjan och chili. Smaka ev av med salt.

  3. 3

    Koka upp saltat pastavatten. Skålla tomaterna i vattnet innan spagettin kokas enligt anvisningen på förpackningen i samma vatten. Skala, kärna ur och tärna tomaterna.

  4. 4

    Vänd samman sås, skaldjur, tomattärningar, hackad persilja och pasta.

Servering

Fräs den tinade bläckfisken med chili och vitlök innan den går ner i pastan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köp en hel färsk bläckfisk och koka den 1 tim/kg i saltat vatten. Skrapa bort det som går av skinnet. Skär armarna i bitar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar