Fruktsallad med polkagrädde

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Har du några polkagrisar och lite grädde över – då kan du lyfta vilken efterrätt som helst.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl polkagrisar
  • Fruktsallad:
  • 1 apelsin
  • 2 clementiner
  • 1 grapefrukt
  • 1 granatäpple
  • 2 passionsfrukter
  • 1 tärnat rött äpple
  • 1 tärnad sharonfrukt

Gör så här

  1. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna, lägg dem till exempel i en plastpåse och slå med botten av en kastrull. Blanda ner i grädden.
  2. Skär bort skalet med en vass kniv på citrusfrukterna. Skär även bort det vita. Skär frukterna i små bitar och lägg i en skål.
  3. Dela granatäpplet på mitten och slå på skalet med baksidan av en stor sked. Håll frukten så att kärnorna som lossnar hamnar direkt i skålen. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukten direkt i skålen. Blanda ihop allt med äpplet och sharonfrukten.
  4. Häll upp i portionsskålar och toppa med polkagrädden.

Tips

Det här receptet passar bra på en buffe! Räkna då att mängderna räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Josefsson

2013-10-04

Barnens favorit hos farfar

Linda Åberg

2012-11-23

Supergod efterrätt =)

Fruktsallad med polkagrädde
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl polkagrisar
  • Fruktsallad:
  • 1 apelsin
  • 2 clementiner
  • 1 grapefrukt
  • 1 granatäpple
  • 2 passionsfrukter
  • 1 tärnat rött äpple
  • 1 tärnad sharonfrukt

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Har du några polkagrisar och lite grädde över – då kan du lyfta vilken efterrätt som helst.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna, lägg dem till exempel i en plastpåse och slå med botten av en kastrull. Blanda ner i grädden.
  2. Skär bort skalet med en vass kniv på citrusfrukterna. Skär även bort det vita. Skär frukterna i små bitar och lägg i en skål.
  3. Dela granatäpplet på mitten och slå på skalet med baksidan av en stor sked. Håll frukten så att kärnorna som lossnar hamnar direkt i skålen. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukten direkt i skålen. Blanda ihop allt med äpplet och sharonfrukten.
  4. Häll upp i portionsskålar och toppa med polkagrädden.

Tips

Det här receptet passar bra på en buffe! Räkna då att mängderna räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Josefsson

2013-10-04

Barnens favorit hos farfar

Linda Åberg

2012-11-23

Supergod efterrätt =)