Frukt och bär med vaniljkräm

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • frukt, bär och nötter, t ex mango, banan, passionsfrukt, physalis, färska hallon och hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Blanda mjölk, socker, majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor i en kastrull. Värm försiktigt under vispning tills den tjocknar och är 82–85°. Häll över i en skål och låt krämen kallna helt i kyl. Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.
  2. Lägg upp på små assietter och toppa med frukt, bär och nötter vid servering.

Tips

Både gott och snyggt med frysta hallon, frys in de färska.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frukt och bär med vaniljkräm
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • frukt, bär och nötter, t ex mango, banan, passionsfrukt, physalis, färska hallon och hackade hasselnötter

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, socker, majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor i en kastrull. Värm försiktigt under vispning tills den tjocknar och är 82–85°. Häll över i en skål och låt krämen kallna helt i kyl. Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.
  2. Lägg upp på små assietter och toppa med frukt, bär och nötter vid servering.

Tips

Både gott och snyggt med frysta hallon, frys in de färska.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!