Frukostbröd

Frukostbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Jäs degen över natten och servera nybakade småfrallor till frukost.

Tillagningstid: 12 timmar
Ugnstemperatur:275º-225º
8 st
  • 4 dl ljummet vatten
  • 8 dl vetemjöl special
  • 10 g jäst
  • 0.75 msk flingsalt
  • 4 isbitar

Gör så här

Dag 1

  1. Blanda vatten, mjöl och jäst i en degblandare på låg hastighet i 10 minuter. Låt degen vila 5 minuter. Häll i salt och kör ytterligare 5 minuter på lite högre hastighet. Täck bunken med plastfolie och låt vila i cirka 2 timmar. Degen ska jäsa till dubbel storlek.
  2. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela i åtta bitar. Vik in kanterna på degbitarna mot mitten och vänd bröden med skarven nedåt så att degen får en spänd yta. Formen är inte så noga, runda eller lite avlånga blir fint. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda eller en bricka och strö på lite mjöl. Lägg på degbitarna med skarven nedåt. Strö på lite mjöl, lägg en bakhandduk över och ställ i kylskåpet.

Dag 2:

  1. Ta ut bröden ur kylskåpet. Värm ugnen till 275 grader. Placera en plåt i mitten och en längst ned. Sätt in bröden när ugnen är riktigt varm. Låt pappret med bröden glida över från brickan till den övre plåten i ugnen.
  2. Lägg snabbt in några isbitar på den nedre plåten. Stäng luckan. Sänk värmen till 225 grader efter fem minuter. Vädra ut ångan genom att öppna luckan efter 5 minuter. Upprepa var 5e minut tills bröden är klara, vilket de är efter totalt cirka 20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cissi

2014-12-23

Världens godast frukostbröd. Bakar alltid till speciella tillfällen som födelsedagar och jul. Så enkelt och så gott!

Frukostbröd
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 dl ljummet vatten
  • 8 dl vetemjöl special
  • 10 g jäst
  • 0.75 msk flingsalt
  • 4 isbitar

Frukostbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Jäs degen över natten och servera nybakade småfrallor till frukost.

Tillagningstid: 12 timmar
Ugnstemperatur:275º-225º
8 st

Gör så här

Dag 1

  1. Blanda vatten, mjöl och jäst i en degblandare på låg hastighet i 10 minuter. Låt degen vila 5 minuter. Häll i salt och kör ytterligare 5 minuter på lite högre hastighet. Täck bunken med plastfolie och låt vila i cirka 2 timmar. Degen ska jäsa till dubbel storlek.
  2. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela i åtta bitar. Vik in kanterna på degbitarna mot mitten och vänd bröden med skarven nedåt så att degen får en spänd yta. Formen är inte så noga, runda eller lite avlånga blir fint. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda eller en bricka och strö på lite mjöl. Lägg på degbitarna med skarven nedåt. Strö på lite mjöl, lägg en bakhandduk över och ställ i kylskåpet.

Dag 2:

  1. Ta ut bröden ur kylskåpet. Värm ugnen till 275 grader. Placera en plåt i mitten och en längst ned. Sätt in bröden när ugnen är riktigt varm. Låt pappret med bröden glida över från brickan till den övre plåten i ugnen.
  2. Lägg snabbt in några isbitar på den nedre plåten. Stäng luckan. Sänk värmen till 225 grader efter fem minuter. Vädra ut ångan genom att öppna luckan efter 5 minuter. Upprepa var 5e minut tills bröden är klara, vilket de är efter totalt cirka 20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cissi

2014-12-23

Världens godast frukostbröd. Bakar alltid till speciella tillfällen som födelsedagar och jul. Så enkelt och så gott!