
Fröknäcke
Betyg (1-5):
Recept på glutenfritt fröknäcke med smak av kokos och sesam. Snabbt och lätt att baka!
Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 liter vatten
- 2 dl hirs
- 2 dl rismjöl
- 1 dl sesamfrö
- 1 dl linfrö
- 0.5 dl solrosfrön
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk olja
- 3 msk flingsalt
Gör så här
- Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
- Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
- Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.
Fröknäcke
Betyg (1-5):
Recept på glutenfritt fröknäcke med smak av kokos och sesam. Snabbt och lätt att baka!
Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
- Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
- Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-01-05
Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!
2012-01-23
Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sarah
2014-01-05
Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!
Ylva Nyquist
2012-01-23
Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.