Fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Ett glutenfritt knäckebröd med smak av kokos och sesam.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
  • 3 msk flingsalt

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
  3. Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2014-01-05

Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!

Ylva Nyquist

2012-01-23

Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.

Liknande recept

Spara recept

Tekakor med havre

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotsbullar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
  • 3 msk flingsalt

Fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Ett glutenfritt knäckebröd med smak av kokos och sesam.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
  3. Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2014-01-05

Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!

Ylva Nyquist

2012-01-23

Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.

Liknande recept

Spara recept

Tekakor med havre

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotsbullar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)