Fröknäcke

Fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Recept på glutenfritt fröknäcke med smak av kokos och sesam. Snabbt och lätt att baka!

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
  • 3 msk flingsalt

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
  3. Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2014-01-05

Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!

Ylva Nyquist

2012-01-23

Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.

Fröknäcke
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
  • 3 msk flingsalt

Fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Recept på glutenfritt fröknäcke med smak av kokos och sesam. Snabbt och lätt att baka!

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175-200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.
  3. Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2014-01-05

Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!

Ylva Nyquist

2012-01-23

Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.