Fried rice med kyckling
  • Tid 30 min

Fried rice med kyckling

3.15 (13 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära, färsk och finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st paprika, i bitar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 st blekselleristjälkar, skivade
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.

  2. 2

    Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.

  3. 3

    Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 min. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med en klick turkisk yoghurt blandat med sweet chilisås och sambal oelek!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar