Fried rice med kyckling

Fried rice med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära, färsk och finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st paprika, i bitar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 st blekselleristjälkar, skivade
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.
  2. Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 min. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Tips

Servera gärna med en klick turkisk yoghurt blandat med sweet chilisås och sambal oelek!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fried rice med kyckling
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära, färsk och finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st paprika, i bitar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 st blekselleristjälkar, skivade
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime

Fried rice med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.
  2. Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 min. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Tips

Servera gärna med en klick turkisk yoghurt blandat med sweet chilisås och sambal oelek!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!