Fried rice med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära, färsk och finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st paprika, i bitar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 st blekselleristjälkar, skivade
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.
  2. Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 min. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Tips

Servera gärna med en klick turkisk yoghurt blandat med sweet chilisås och sambal oelek!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Paella i muurikka

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära, färsk och finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st paprika, i bitar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 st blekselleristjälkar, skivade
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime

Fried rice med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.
  2. Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 min. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Tips

Servera gärna med en klick turkisk yoghurt blandat med sweet chilisås och sambal oelek!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Paella i muurikka

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)