Focaccia med rödbetor och feta
  • Tid 135 min
  • Ugn 200º

Focaccia med rödbetor och feta

5 (1 betyg)

Smaksätt focaccian med rödbetor och fetaost.

  • Tillagningstid 135 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
,:
  • 2 tunt skivade medelstora rödbetor
  • 100 g fetaost
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Jäs minst en timme under bakduk.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Olja in händerna och platta ut degen i långpannan. Fördela rödbetsskivor (använd gärna osthyvel) på degen, smula över fetaosten och ringla över olja. Jäs 30 minuter utan bakduk.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar