Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto
  • Tid 30 min

Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

3.25 (8 betyg)

Servera en krämig risotto med smak av mynta, ärtor och parmesan till fläskkotletterna.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 2.5 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
Risotto:
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3 dl risottoris
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl hackad färsk mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.

Risotto

  1. 1

    Stek lök, vitlök och ris i smör i en kastrull eller gryta ca 5 min, utan att det tar färg. Häll en tredjedel av vätskan på riset och späd med resten vart eftersom. Låt koka på låg värme 20 – 30 min, rör då och då. Salta och peppra.

  2. 2

    Vänd ner parmesanost, ärtor och mynta vid servering.

  3. 3

    Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och trä dem ev på träspett enligt bilden. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet 2–3 min per sida.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar