Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Servera en krämig risotto med smak av mynta, ärtor och parmesan till fläskkotletterna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 2.5 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • salt
  • Risotto:
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3 dl risottoris
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.

Risotto

  1. Stek lök, vitlök och ris i smör i en kastrull eller gryta ca 5 min, utan att det tar färg. Häll en tredjedel av vätskan på riset och späd med resten vart eftersom. Låt koka på låg värme 20 – 30 min, rör då och då. Salta och peppra.
  2. Vänd ner parmesanost, ärtor och mynta vid servering.
  3. Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och trä dem ev på träspett enligt bilden. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet 2–3 min per sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 2.5 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • salt
  • Risotto:
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3 dl risottoris
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 tsk salt

Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Servera en krämig risotto med smak av mynta, ärtor och parmesan till fläskkotletterna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.

Risotto

  1. Stek lök, vitlök och ris i smör i en kastrull eller gryta ca 5 min, utan att det tar färg. Häll en tredjedel av vätskan på riset och späd med resten vart eftersom. Låt koka på låg värme 20 – 30 min, rör då och då. Salta och peppra.
  2. Vänd ner parmesanost, ärtor och mynta vid servering.
  3. Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och trä dem ev på träspett enligt bilden. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet 2–3 min per sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!