
Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris
Betyg (1-5):
Festlig middag med helstekt fläskytter som serveras med rödbetsspagetti och toppas med friterad kapris. supergod kombo.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 fläskytterfilé
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 dl små kapris, avrunnen
- 2 msk dijonsenap
- 0.5 citron, finrivet skal och saft
- 4 msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- 250 g rödbetsspaghetti
- 0.5 dl finskuren färsk gräslök
- salt och svartpeppar
- 2 dl crème fraiche
- klyftpotatis
Gör så här
- Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och skiva upp. Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och honung.
- Blanda med rödbetsspaghetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche. Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.
Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris
Betyg (1-5):
Festlig middag med helstekt fläskytter som serveras med rödbetsspagetti och toppas med friterad kapris. supergod kombo.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och skiva upp. Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och honung.
- Blanda med rödbetsspaghetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche. Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!