Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris

Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Festlig middag med helstekt fläskytter som serveras med rödbetsspagetti och toppas med friterad kapris. supergod kombo.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 fläskytterfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl små kapris, avrunnen
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 0.5 dl finskuren färsk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • klyftpotatis

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och skiva upp. Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och honung.
  2. Blanda med rödbetsspaghetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche. Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 fläskytterfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl små kapris, avrunnen
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 0.5 dl finskuren färsk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • klyftpotatis

Fläskytterfilé i ugn med rödbetor och friterad kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Festlig middag med helstekt fläskytter som serveras med rödbetsspagetti och toppas med friterad kapris. supergod kombo.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och skiva upp. Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och honung.
  2. Blanda med rödbetsspaghetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche. Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!