Fläsklägg med pepparrotssås och potatis

Fläsklägg med pepparrotssås och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Recept på klassisk husman med färdig sous-vide fläsklägg som gör denna rätt snabblagad och perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g rimmad fläsklägg sous vide
  • 300 g blomkål
  • 0.5 kg potatis, delade
  • olivolja
  • 2 msk smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg fläsklägget med skyn/gelén från förpackningen i en kastrull. Värm upp på låg värme under lock.
  2. Plocka blomkåleni buketter och skär blasten på längden. Koka potatis och blomkålsbuketter i saltat vatten tills mjuka. Stek blasten i lite olja till fin färg och mjuka.
  3. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl. Rör om. Häll i mjölk i en tunn stråle under omrörning tills det blir en klumpfri sås.
  4. Häll i skyn från köttet och låt sjuda 5 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  5. Servera fläsklägget i tunnaskivor med potatis, blomkål och pepparrotssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasås med musslor

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(204)
Fläsklägg med pepparrotssås och potatis
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g rimmad fläsklägg sous vide
  • 300 g blomkål
  • 0.5 kg potatis, delade
  • olivolja
  • 2 msk smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • salt och svartpeppar

Fläsklägg med pepparrotssås och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Recept på klassisk husman med färdig sous-vide fläsklägg som gör denna rätt snabblagad och perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fläsklägget med skyn/gelén från förpackningen i en kastrull. Värm upp på låg värme under lock.
  2. Plocka blomkåleni buketter och skär blasten på längden. Koka potatis och blomkålsbuketter i saltat vatten tills mjuka. Stek blasten i lite olja till fin färg och mjuka.
  3. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl. Rör om. Häll i mjölk i en tunn stråle under omrörning tills det blir en klumpfri sås.
  4. Häll i skyn från köttet och låt sjuda 5 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  5. Servera fläsklägget i tunnaskivor med potatis, blomkål och pepparrotssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasås med musslor

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(204)