Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g tunt strimlad potatis
  • 2 tunt strimlade morötter
  • 250 g tunt strimlad rotselleri
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skivor fläskkotlett
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Rosmarindoftande gratäng med smörstekt fläskkotlett.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda potatis och rotfrukter med rosmarin, salt och peppar i en ugnsform. Häll på grädde och strö över ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör. Salta och peppra efter tycke.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)