Fläskkarréspett med wokad rissallad
  • Tid 45 min

Fläskkarréspett med wokad rissallad

2.89 (9 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskkarré (4 skivor)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja
Rissallad:
  • 2 msk olja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 strimlade röd chili
  • 250 g skivad broccoli
  • 1 liter kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • 2 strimlade salladslökar
Myntadressing:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 kruka grovhackad mynta ev mer
Topping:
  • 0.5 dl vita och svarta sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fläskkarrén i långa strimlor och lägg i en bunke. Vänd runt köttet med mango chutney, soja och salt. Trä upp köttet på spett och stek spetten i olja i en stekpanna på medelhög värme.

Rissallad:

  1. 1

    Hetta upp en wok med 1 msk olja och stek vitlök, chili och broccoli i ca 3 min. Lägg grönsakerna åt sidan och stek riset i resten av oljan tills riset är varmt. Vänd ner de stekta grönsakerna och salladslöken.

Myntadressing:

  1. 1

    Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Blanda i myntan.

  2. 2

    Strö sesamfrön på spetten. Servera med rissalladen och skeda myntadressingen över spetten.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Petra

    Mycket gott! En av 13-åringens återkommande matönskningar.