Fläskkarréspett med wokad rissallad

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskkarré (4 skivor)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • Rissallad:
  • 2 msk olja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 strimlade röd chili
  • 250 g skivad broccoli
  • 1 liter kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • 2 strimlade salladslökar
  • Myntadressing:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 kruka grovhackad mynta ev mer
  • Topping:
  • 0.5 dl vita och svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär fläskkarrén i långa strimlor och lägg i en bunke. Vänd runt köttet med mango chutney, soja och salt. Trä upp köttet på spett och stek spetten i olja i en stekpanna på medelhög värme.

Rissallad:

  1. Hetta upp en wok med 1 msk olja och stek vitlök, chili och broccoli i ca 3 min. Lägg grönsakerna åt sidan och stek riset i resten av oljan tills riset är varmt. Vänd ner de stekta grönsakerna och salladslöken.

Myntadressing:

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Blanda i myntan.
  2. Strö sesamfrön på spetten. Servera med rissalladen och skeda myntadressingen över spetten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2016-04-24

Mycket gott! En av 13-åringens återkommande matönskningar.

Fläskkarréspett med wokad rissallad
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g fläskkarré (4 skivor)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • Rissallad:
  • 2 msk olja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 strimlade röd chili
  • 250 g skivad broccoli
  • 1 liter kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • 2 strimlade salladslökar
  • Myntadressing:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 kruka grovhackad mynta ev mer
  • Topping:
  • 0.5 dl vita och svarta sesamfrön

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fläskkarrén i långa strimlor och lägg i en bunke. Vänd runt köttet med mango chutney, soja och salt. Trä upp köttet på spett och stek spetten i olja i en stekpanna på medelhög värme.

Rissallad:

  1. Hetta upp en wok med 1 msk olja och stek vitlök, chili och broccoli i ca 3 min. Lägg grönsakerna åt sidan och stek riset i resten av oljan tills riset är varmt. Vänd ner de stekta grönsakerna och salladslöken.

Myntadressing:

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Blanda i myntan.
  2. Strö sesamfrön på spetten. Servera med rissalladen och skeda myntadressingen över spetten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2016-04-24

Mycket gott! En av 13-åringens återkommande matönskningar.