Fläskkarrégryta med mos

Fläskkarrégryta med mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner
  • 600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 äpplen, klyftade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
  2. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.
  2. Smaka av med salt. Servera grytan med mos och ev sugar snaps.

Tips

Ånga sugar snaps, ärter eller broccoli över potatisvattnet och servera till maten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-08

Du har helt rätt, Katarina! Vi ska ändra :)

Katarina

2022-04-08

Jag antar att det ska vara 4 vitlöksklyftor, och inte 4 hela vitlökar...?

Checkbox Coop

2021-11-17

Hej Anna-Lena, du har rätt, pepparn hade trillat bort. Men nu har vi lagt till den igen!

Anna-Lena

2021-11-10

Ska det inte vara med någon slags pepparkrydda?

Axel

2019-01-18

Kan rekommendera detta till vuxna.

Andreas

2017-10-30

Otroligt gött! Kommer göra igen utan tvekan.

Fläskkarrégryta med mos
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 äpplen, klyftade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Fläskkarrégryta med mos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Tillagningstid: 20 min + 40 min att koka
4 portioner

Gör så här

  1. Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
  2. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  3. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.
  2. Smaka av med salt. Servera grytan med mos och ev sugar snaps.

Tips

Ånga sugar snaps, ärter eller broccoli över potatisvattnet och servera till maten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-08

Du har helt rätt, Katarina! Vi ska ändra :)

Katarina

2022-04-08

Jag antar att det ska vara 4 vitlöksklyftor, och inte 4 hela vitlökar...?

Checkbox Coop

2021-11-17

Hej Anna-Lena, du har rätt, pepparn hade trillat bort. Men nu har vi lagt till den igen!

Anna-Lena

2021-11-10

Ska det inte vara med någon slags pepparkrydda?

Axel

2019-01-18

Kan rekommendera detta till vuxna.

Andreas

2017-10-30

Otroligt gött! Kommer göra igen utan tvekan.