Fläskkarrégryta med mos
  • Tid 20 min + 40 min att koka

Fläskkarrégryta med mos

4.14 (7 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + 40 min att koka
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskkarré, eller kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 vitlökar, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 4 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 äpplen, klyftade
Mos
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.

  2. 2

    Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.

  3. 3

    Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 min. Lägg i äpplena efter 20 min.

Mos:

  1. 1

    Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos.

  2. 2

    Smaka av med salt. Servera grytan med mos och ev sugar snaps.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ånga sugar snaps, ärter eller broccoli över potatisvattnet och servera till maten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Andreas

    Otroligt gött! Kommer göra igen utan tvekan.