Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Grillad fläskkarré marinerad i wasabi.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • träspett eller grillspett
  • Marinad:
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl japansk soja
  • 3 msk wasabipasta
  • 1 kg fläskkarré i 3 cm kuber
  • Grillad färskpotatis:
  • 1 kg färsk potatis
  • krossade vitlöksklyftor
  • ev rosmarinkvistar
  • flingsalt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Täck med plast och låt marinera i kylskåp två timmar eller över natten. Blötlägg träspetten.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Trä köttkuberna på spetten. Grilla fläskkarrén runt om, på tätt grillgaller eller i grillpanna, tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Mot slutet av grilltiden, lägg på potatis, vitlök, rosmarinkvistar och strö över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • träspett eller grillspett
  • Marinad:
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl japansk soja
  • 3 msk wasabipasta
  • 1 kg fläskkarré i 3 cm kuber
  • Grillad färskpotatis:
  • 1 kg färsk potatis
  • krossade vitlöksklyftor
  • ev rosmarinkvistar
  • flingsalt
  • salt

Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Grillad fläskkarré marinerad i wasabi.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Täck med plast och låt marinera i kylskåp två timmar eller över natten. Blötlägg träspetten.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Trä köttkuberna på spetten. Grilla fläskkarrén runt om, på tätt grillgaller eller i grillpanna, tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Mot slutet av grilltiden, lägg på potatis, vitlök, rosmarinkvistar och strö över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)