Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis
  • Tid 30 min + tid för marinering

Fläskkarré på spett med grillad färskpotatis

2.31 (13 betyg)

Grillad fläskkarré marinerad i wasabi.

  • Tillagningstid 30 min + tid för marinering
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 portioner
  • träspett eller grillspett
Marinad:
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl japansk soja
  • 3 msk wasabipasta
  • 1 kg fläskkarré i 3 cm kuber
Grillad färskpotatis:
  • 1 kg färsk potatis
  • salt
  • krossade vitlöksklyftor
  • ev rosmarinkvistar
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda marinaden och lägg i köttet. Täck med plast och låt marinera i kylskåp två timmar eller över natten. Blötlägg träspetten.

  2. 2

    Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Trä köttkuberna på spetten. Grilla fläskkarrén runt om, på tätt grillgaller eller i grillpanna, tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Mot slutet av grilltiden, lägg på potatis, vitlök, rosmarinkvistar och strö över flingsalt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar