Fläskkarré på Peking-vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Wraps i vetetortilla med spröda grönsaker och söt hoisinsås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 300 g morötter i tunna stavar
  • 200 g urkärnad gurka i tunna stavar
  • 6 salladslökar
  • 2 dl avsköljda och torkade mungbönsgroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 8 små vetetortillabröd
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Dela fläskkarrén på längden i ca 6 cm långa bitar (ungefär samma tjocklek som en fläskfilé). Bryn köttet runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 70º. Låt köttet vila övertäckt cirka 15 minuter.
  2. Lägg upp morötter, gurka, salladslök och mungbönsgroddar på tallrikar. Häll upp hoisinsåsen i små koppar. Värm tortillabröden i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor. Pensla köttet med hoisinsås. Strö över sesamfröna. Rulla in grönsakerna och köttet i tortillabröden till små wraps. Doppa i mer hoisinsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-03-25

Enkelt och väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 300 g morötter i tunna stavar
  • 200 g urkärnad gurka i tunna stavar
  • 6 salladslökar
  • 2 dl avsköljda och torkade mungbönsgroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 8 små vetetortillabröd
  • 1 msk rostade sesamfrön

Fläskkarré på Peking-vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Wraps i vetetortilla med spröda grönsaker och söt hoisinsås.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fläskkarrén på längden i ca 6 cm långa bitar (ungefär samma tjocklek som en fläskfilé). Bryn köttet runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 70º. Låt köttet vila övertäckt cirka 15 minuter.
  2. Lägg upp morötter, gurka, salladslök och mungbönsgroddar på tallrikar. Häll upp hoisinsåsen i små koppar. Värm tortillabröden i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor. Pensla köttet med hoisinsås. Strö över sesamfröna. Rulla in grönsakerna och köttet i tortillabröden till små wraps. Doppa i mer hoisinsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-03-25

Enkelt och väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)