Fläskkarré på Peking-vis
  • Tid 60 min
  • Ugn 125º

Fläskkarré på Peking-vis

4 (1 betyg)

Wraps i vetetortilla med spröda grönsaker och söt hoisinsås.

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 300 g morötter i tunna stavar
  • 200 g urkärnad gurka i tunna stavar
  • 6 salladslökar
  • 2 dl avsköljda och torkade mungbönsgroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • 8 små vetetortillabröd
  • 1 msk rostade sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela fläskkarrén på längden i ca 6 cm långa bitar (ungefär samma tjocklek som en fläskfilé). Bryn köttet runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 70º. Låt köttet vila övertäckt cirka 15 minuter.

  2. 2

    Lägg upp morötter, gurka, salladslök och mungbönsgroddar på tallrikar. Häll upp hoisinsåsen i små koppar. Värm tortillabröden i ugnen cirka 5 minuter.

  3. 3

    Skiva upp fläskkarrén i tunna skivor. Pensla köttet med hoisinsås. Strö över sesamfröna. Rulla in grönsakerna och köttet i tortillabröden till små wraps. Doppa i mer hoisinsås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar