Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Ugnsrostade grönsaker med stekt karréskivor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g potatis
  • 1 zucchini
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor fläskkarré
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Dela zucchini på längden och skär sedan skivor av halvorna. Lägg zucchini och lök på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen ca 20 min.
  4. Blanda smör med vitlök. Vänd runt smöret med potatisen, de rostade grönsakerna och persilja.
  5. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek skivorna ca 3 min per sida.

Tips

För att rosta och inte koka grönsaker i ugnen gäller det att inte lägga så mycket på plåten, fördela på fler istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g potatis
  • 1 zucchini
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor fläskkarré
  • 0.5 tsk salt

Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Ugnsrostade grönsaker med stekt karréskivor.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Dela zucchini på längden och skär sedan skivor av halvorna. Lägg zucchini och lök på en ugnsplåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen ca 20 min.
  4. Blanda smör med vitlök. Vänd runt smöret med potatisen, de rostade grönsakerna och persilja.
  5. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek skivorna ca 3 min per sida.

Tips

För att rosta och inte koka grönsaker i ugnen gäller det att inte lägga så mycket på plåten, fördela på fler istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)