
Fläskgryta i pepparsås
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 3 dl ris
- 500 g fläskytterfilé
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 tsk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk rosépeppar, krossade
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk grönpeppar, krossade
- 1 tsk svartpeppar
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk oxfond
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Putsa köttet och tärna i 2 cm bitar. Tärna lök och paprika i lika stora bitar.
- Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet, salta. Tillsätt lök, paprika och kryddor. Stek någon minut till. Häll på grädde och fond. Låt puttra 10-15 min. Servera grytan med ris.
Fläskgryta i pepparsås
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Putsa köttet och tärna i 2 cm bitar. Tärna lök och paprika i lika stora bitar.
- Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet, salta. Tillsätt lök, paprika och kryddor. Stek någon minut till. Häll på grädde och fond. Låt puttra 10-15 min. Servera grytan med ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-09-06
Fans ingen grädde hemma, ersatte med kokosmjölk.Lika gott.
2019-02-21
Har aldrig provat detta med fläsk, men har bytt ut köttet mot quornbitar och det är riktigt gott! Använder dock 300g qorn till detta recept för jag tycker att det blir för lite sås med 600g
2018-11-29
Hej Arne! Det hade tyvärr trillat bort ur receptet, men precis som du säger ska pepparkornen krossas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör
2018-11-26
Ska pepparkornen krossas?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eivor
2020-09-06
Fans ingen grädde hemma, ersatte med kokosmjölk.Lika gott.
Susanne
2019-02-21
Har aldrig provat detta med fläsk, men har bytt ut köttet mot quornbitar och det är riktigt gott! Använder dock 300g qorn till detta recept för jag tycker att det blir för lite sås med 600g
2018-11-29
Hej Arne! Det hade tyvärr trillat bort ur receptet, men precis som du säger ska pepparkornen krossas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör
Anne
2018-11-26
Ska pepparkornen krossas?