Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Gryta med fläskfilé, bacon, lök och champinjoner i krämig sås av grädde, rödvin och fransk senap. Servera med rostad potatis i ugn och grönsallad. Perfekt till helgens middag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Fläskfilégryta:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 140 g strimlat bacon
  • 250 g champinjoner
  • 250 g steklökar
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk grovhackad färsk dragon eller 2 tsk torkad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen. Koka den i saltat vatten ca 5 min.
  2. Häll av vattnet i ett durkslag av metall. Skaka runt potatisarna så att ytan ruggas upp. Häll över på en ugnsplåt och ringla över olja. Hyvla på smör och salta. Rosta mitt i ugnen 20–25 min. Vänd potatisen några gånger.

Fläskfilegryta

  1. Putsa och skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor. Hetta upp en gryta. Stek köttbitarna till fin stekyta på båda sidorna.
  2. Lägg köttet åt sidan medan du steker bacon i grytan. Tillsätt champinjoner och lök och stek ytterligare några min.
  3. Häll i vin, grädde, senap, dragon och lägg tillbaka köttet. Låt sjuda tills köttet är genomstekt. Servera grytan med de rostade potatisarna och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ankie

2020-09-24

Emma, kolla under fliken gör så här så står det hur du rufsar potatisen.

Emma

2020-04-06

Jag undrar bara, kanske har det missat något i receptet... Men jag hittar inte vart potatisen blir rufsig någonstans. Hur gör man? Vad behöver man? Och när ska det göras? Drar man dem i sitt egna hår en vända, eller kastar man dem längs asfalten? Tacksam för snabbt svar. Är sjukt sugen på rufsiga potatisar. Emma

Cecilia Hansson

2016-01-10

Gott å lättlagat. Använde fläskytterfile som gick lika bra!

Annefrid

2015-11-16

Vi tyckte grytan var god. Inget fel att blanda grädde och vin.

Rebecca

2015-09-26

Grytan är verkligen inte god!!! MEN(!) gör potatisen till någon annan maträtt, typ grillat kött eller liknande för den är supergod!

anaste

2015-04-26

ingen höjdare att blanda vin o grädde, det blev inte gott

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Fläskfilégryta:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 140 g strimlat bacon
  • 250 g champinjoner
  • 250 g steklökar
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk grovhackad färsk dragon eller 2 tsk torkad

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Gryta med fläskfilé, bacon, lök och champinjoner i krämig sås av grädde, rödvin och fransk senap. Servera med rostad potatis i ugn och grönsallad. Perfekt till helgens middag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen. Koka den i saltat vatten ca 5 min.
  2. Häll av vattnet i ett durkslag av metall. Skaka runt potatisarna så att ytan ruggas upp. Häll över på en ugnsplåt och ringla över olja. Hyvla på smör och salta. Rosta mitt i ugnen 20–25 min. Vänd potatisen några gånger.

Fläskfilegryta

  1. Putsa och skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor. Hetta upp en gryta. Stek köttbitarna till fin stekyta på båda sidorna.
  2. Lägg köttet åt sidan medan du steker bacon i grytan. Tillsätt champinjoner och lök och stek ytterligare några min.
  3. Häll i vin, grädde, senap, dragon och lägg tillbaka köttet. Låt sjuda tills köttet är genomstekt. Servera grytan med de rostade potatisarna och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ankie

2020-09-24

Emma, kolla under fliken gör så här så står det hur du rufsar potatisen.

Emma

2020-04-06

Jag undrar bara, kanske har det missat något i receptet... Men jag hittar inte vart potatisen blir rufsig någonstans. Hur gör man? Vad behöver man? Och när ska det göras? Drar man dem i sitt egna hår en vända, eller kastar man dem längs asfalten? Tacksam för snabbt svar. Är sjukt sugen på rufsiga potatisar. Emma

Cecilia Hansson

2016-01-10

Gott å lättlagat. Använde fläskytterfile som gick lika bra!

Annefrid

2015-11-16

Vi tyckte grytan var god. Inget fel att blanda grädde och vin.

Rebecca

2015-09-26

Grytan är verkligen inte god!!! MEN(!) gör potatisen till någon annan maträtt, typ grillat kött eller liknande för den är supergod!

anaste

2015-04-26

ingen höjdare att blanda vin o grädde, det blev inte gott