Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Snabblagad och saftig basilikakryddad filé gratinerad under söta tomater och krämig ost.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 8 skivade cocktailtomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 hackad röd lök
  • 125 g skivad mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 200 g kokt broccoli
  • 5 dl blandad sallad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
  2. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och broccoli samt en dressad grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 8 skivade cocktailtomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 hackad röd lök
  • 125 g skivad mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 200 g kokt broccoli
  • 5 dl blandad sallad
  • 1 tsk salt

Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Snabblagad och saftig basilikakryddad filé gratinerad under söta tomater och krämig ost.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
  2. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och broccoli samt en dressad grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)