Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Snabblagad och saftig basilikakryddad filé gratinerad under söta tomater och krämig ost.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 8 skivade cocktailtomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 hackad röd lök
  • 125 g skivad mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 200 g kokt broccoli
  • 5 dl blandad sallad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
  2. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och broccoli samt en dressad grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 8 skivade cocktailtomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 hackad röd lök
  • 125 g skivad mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 200 g kokt broccoli
  • 5 dl blandad sallad
  • 1 tsk salt

Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Snabblagad och saftig basilikakryddad filé gratinerad under söta tomater och krämig ost.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
  2. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och broccoli samt en dressad grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!