Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

3.27 (11 betyg)

Fläskfilén får en härlig sälta när den lindas in i med parmaskinka. Servera med en rotfruktskaka av palsternacka, rotselleri och potatis.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 6 skivor parmaskinka
Salsa:
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 0.5 dl finhackad röd lök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
Rotfruktskaka:
  • 500 g grovriven potatis
  • 1 dl grovriven gul lök
  • 100 g grovriven palsternacka
  • 100 g grovriven rotselleri
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn fläskfilén runt om i en stekpanna, salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén, lägg i en ugnsfast form och stek i ugnen till en innertemperatur på 65-66 grader cirka 25 minuter. Låt köttet vila i folie 10 minuter innan du skär upp det.

  2. 2

    Blanda tomater, lök, balsamvinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Blanda potatis, lök, rotfrukter, örter och kryddor i en bunke. Hetta upp olja i en stekpanna, häll i rotfruktsblandningen och platta till ordentligt med en stekspade. Stek 12-15 minuter på svag värme. Vänd försiktigt med hjälp av en inoljad tallrik eller stort lock och stek andra sidan 12-15 minuter.

Servering

Dekorera med några basilikablad.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • senait okbe

    jag vill lära mag låga mat