Fläskfilé med morotspuré och sötsyrlig lök
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Fläskfilé med morotspuré och sötsyrlig lök

3.57 (14 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
Morotspuré:
  • 1.3 kg morötter
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
Sötsyrlig lök:
  • 2 strimlade rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Låt rinna av.

Morotspuré

  1. 1

    Mixa morötterna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Blanda ner crème fraiche och ingefära och smaka av med salt.

  2. 2

    Putsa fläskfilén och skär den i stora bitar. Ställ bitarna upp och tryck till köttet lätt. Salta och peppra.

  3. 3

    Stek köttbitarna i en het stekpanna med smör. Stek tills alla sidor har en fin stekyta och lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Stek klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 67°.

Sötsyrlig lök

  1. 1

    Stek rödlöken i en varm stekpanna med olja, vinäger, socker och salt tills löken mjuknat något. Servera fläskfilén med morotspurén och toppa med den sötsyrliga löken.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Catharina

    Över förväntan. Allt var jättegott och enkelt att tillaga