Flamberad fruktwok

Flamberad fruktwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung eller strösocker
  • 0.5 tärnad honungsmelon
  • 0.5 liter delade jordgubbar
  • 2 msk mörk rom
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Hetta upp en wok panna på grillen. Lägg ner smör och socker / honung.
  2. Lägg ner frukten och woka tills de är genomvarma. Slunga runt frukten ett par gånger.
  3. Ta bort woken från elden och häll över rom. Tänd på och servera genast då lågan slocknat.

Till servering

  1. Servera gärna med en klick glass.

Tips

Det är även gott utan att flambera frukten. Kan även ta annan frukt som nektariner eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängtårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mandelris med saftsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med marängsviss

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pannacotta med karamell

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Citronkaka med vallmofrö

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Flamberad fruktwok
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung eller strösocker
  • 0.5 tärnad honungsmelon
  • 0.5 liter delade jordgubbar
  • 2 msk mörk rom
  • Till servering:
  • vaniljglass

Flamberad fruktwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en wok panna på grillen. Lägg ner smör och socker / honung.
  2. Lägg ner frukten och woka tills de är genomvarma. Slunga runt frukten ett par gånger.
  3. Ta bort woken från elden och häll över rom. Tänd på och servera genast då lågan slocknat.

Till servering

  1. Servera gärna med en klick glass.

Tips

Det är även gott utan att flambera frukten. Kan även ta annan frukt som nektariner eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängtårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mandelris med saftsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med marängsviss

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pannacotta med karamell

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Citronkaka med vallmofrö

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)