Fiskgryta med saffranscrème

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 msk olja
  • 400 g skivad potatis
  • 200 g skivad morot
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 370 g krossade tomater med örter
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g laxfilé
  • 200 g koljafilé alt liknande vit fisk
  • 2 dl crème fraiche med saffran och tomat
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig kastrull och bryn potatis, morot, lök och vitlök 5 minuter. Slå på krossade tomater, vitt vin och vatten. Salta och peppra. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 20 minuter. Lägg i fisken och koka upp en gång till. Stäng av värmen, lägg på ett lock och låt stå ytterligare 5 minuter.
  2. Servera med saffranscème och eventuellt en bit gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-28

Hej Golara! Du har ha lite fiskbuljong istället /Maja, redaktör

Robin

2015-04-27

Blev genast godare när man blandade ner creme fraichen. Notera att Coops app ändrar receptet och tar bort ex. saffran och tomat från Creme Fraichen om du lägger det i en inköpslista.

Checkbox Coop

2014-04-28

@Kicki Receptet är skrivet för färsk fisk. Det beror lite på storleken på fisken hur lång tid den tar att tina, men räkna med ca 1 timme.

Kicki

2014-04-27

Ska fisken vara tinad när den läggs i grytan? Hur lång tid tar det att tina vit fisk?

AnJa

2012-10-18

Mycket god och enkel att göra. Ett tips är att ha i lite saffran i grytan o ha aioli till.

Ann-Marie Nilsson

2012-03-03

Mycket god fiskgryta

Fiskgryta med saffranscrème
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olja
  • 400 g skivad potatis
  • 200 g skivad morot
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 370 g krossade tomater med örter
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g laxfilé
  • 200 g koljafilé alt liknande vit fisk
  • 2 dl crème fraiche med saffran och tomat
  • 1 tsk salt

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig kastrull och bryn potatis, morot, lök och vitlök 5 minuter. Slå på krossade tomater, vitt vin och vatten. Salta och peppra. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 20 minuter. Lägg i fisken och koka upp en gång till. Stäng av värmen, lägg på ett lock och låt stå ytterligare 5 minuter.
  2. Servera med saffranscème och eventuellt en bit gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-28

Hej Golara! Du har ha lite fiskbuljong istället /Maja, redaktör

Robin

2015-04-27

Blev genast godare när man blandade ner creme fraichen. Notera att Coops app ändrar receptet och tar bort ex. saffran och tomat från Creme Fraichen om du lägger det i en inköpslista.

Checkbox Coop

2014-04-28

@Kicki Receptet är skrivet för färsk fisk. Det beror lite på storleken på fisken hur lång tid den tar att tina, men räkna med ca 1 timme.

Kicki

2014-04-27

Ska fisken vara tinad när den läggs i grytan? Hur lång tid tar det att tina vit fisk?

AnJa

2012-10-18

Mycket god och enkel att göra. Ett tips är att ha i lite saffran i grytan o ha aioli till.

Ann-Marie Nilsson

2012-03-03

Mycket god fiskgryta