Fiskgryta med saffranscrème
  • Tid 30 min

Fiskgryta med saffranscrème

3.52 (25 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olja
  • 400 g skivad potatis
  • 200 g skivad morot
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 370 g krossade tomater med örter
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g laxfilé
  • 200 g koljafilé alt liknande vit fisk
  • 2 dl crème fraiche med saffran och tomat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en rymlig kastrull och bryn potatis, morot, lök och vitlök 5 minuter. Slå på krossade tomater, vitt vin och vatten. Salta och peppra. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 20 minuter. Lägg i fisken och koka upp en gång till. Stäng av värmen, lägg på ett lock och låt stå ytterligare 5 minuter.

  2. 2

    Servera med saffranscème och eventuellt en bit gott bröd.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Robin

    Blev genast godare när man blandade ner creme fraichen. Notera att Coops app ändrar receptet och tar bort ex. saffran och tomat från Creme Fraichen om du lägger det i en inköpslista.

  • Britta/webbredaktionen

    @Kicki Receptet är skrivet för färsk fisk. Det beror lite på storleken på fisken hur lång tid den tar att tina, men räkna med ca 1 timme.

  • Kicki

    Ska fisken vara tinad när den läggs i grytan? Hur lång tid tar det att tina vit fisk?

  • AnJa

    Mycket god och enkel att göra. Ett tips är att ha i lite saffran i grytan o ha aioli till.

Visa fler