Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Perfekt rätt som sköter sej själv i ugnen, bara i med fisken och toppa med parmesan, solrosfrön och bröd.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 800 g färsk eller fryst tinad vit fiskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 0.75 dl solrosfrön
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 500 g potatis
  • 500 g blomkål
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt. Mixa eller finhacka brödet och solrosfröna till ett smul. Blanda med parmesan, citronskal och vitlök.
  2. Pressa saften av halva citronen på fisken. Strö över smulblandningen och ringla på olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och tillaga mitt i ugnen tills smulet är krispigt och fisken har en innertemperatur på 52˚, 15–20 min.

Blomkålsmos:

  1. Skala potatisen och skär blomkål och potatis i jämnstora bitar. Koka tillsammans i saltat vatten. Mosa med kross eller ballongvisp och rör kraftigt ner smör och mjölk. Smaka av moset med salt.

Tips

Tiden i ugnen beror på hur tjock fisken är. Dela lite lätt på en fiskbit med en gaffel och titta. Servera potatis och blomkål var för sig med smör om barnen är skeptiska...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mary D

2021-09-26

Glömde att jag hade i lika mängd malen mandel istället för solrosfrön

Mary D.

2021-09-26

Mycket god fiskrätt och bra bjudrätt. Det går fint att blanda ihop toppingen dagen innan och ha klar den tills man skall tilllaga den. Jag har lagat rätten två gånger och kan konstatera att receptet är egentligen för 2 personer för folk tar gärna om. Idag gick den nästan åt 1,6 kg torskrygg till fyra pers.

Louise

2021-05-26

Galet gott!

Anna Hedlund

2021-01-31

Den här rätten är magisk!!

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g färsk eller fryst tinad vit fiskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 0.75 dl solrosfrön
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 500 g potatis
  • 500 g blomkål
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Perfekt rätt som sköter sej själv i ugnen, bara i med fisken och toppa med parmesan, solrosfrön och bröd.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt. Mixa eller finhacka brödet och solrosfröna till ett smul. Blanda med parmesan, citronskal och vitlök.
  2. Pressa saften av halva citronen på fisken. Strö över smulblandningen och ringla på olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och tillaga mitt i ugnen tills smulet är krispigt och fisken har en innertemperatur på 52˚, 15–20 min.

Blomkålsmos:

  1. Skala potatisen och skär blomkål och potatis i jämnstora bitar. Koka tillsammans i saltat vatten. Mosa med kross eller ballongvisp och rör kraftigt ner smör och mjölk. Smaka av moset med salt.

Tips

Tiden i ugnen beror på hur tjock fisken är. Dela lite lätt på en fiskbit med en gaffel och titta. Servera potatis och blomkål var för sig med smör om barnen är skeptiska...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mary D

2021-09-26

Glömde att jag hade i lika mängd malen mandel istället för solrosfrön

Mary D.

2021-09-26

Mycket god fiskrätt och bra bjudrätt. Det går fint att blanda ihop toppingen dagen innan och ha klar den tills man skall tilllaga den. Jag har lagat rätten två gånger och kan konstatera att receptet är egentligen för 2 personer för folk tar gärna om. Idag gick den nästan åt 1,6 kg torskrygg till fyra pers.

Louise

2021-05-26

Galet gott!

Anna Hedlund

2021-01-31

Den här rätten är magisk!!