Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

3.75 (4 betyg)

En söt och god kaka med smak av honung och nötter.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 bitar
  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, pressad saft
  • 200 g grovt hackade nötter, t ex pistage och mandel
  • 200 g grovt hackad torkad frukt, t ex aprikos och fikon
Servering:
  • turkisk yoghurt 10%
  • flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.

  3. 3

    Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop den direkt. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen cirka 10 minuter. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar. Servera strudeln varm eller kall med turkisk yoghurt och honung.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • arne

    filodeg strudel