Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En söt och god kaka med smak av honung och nötter.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, pressad saft
  • 200 g grovt hackade nötkött, t ex pistage och mandel
  • 200 g grovt hackad torkad frukt, t ex aprikos och fikon
  • Servering:
  • turkisk yoghurt 10%
  • flytande honung

Gör så här

  1. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.
  3. Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop den direkt. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen cirka 10 minuter. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar. Servera strudeln varm eller kall med turkisk yoghurt och honung.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

filodeg strudel

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, pressad saft
  • 200 g grovt hackade nötkött, t ex pistage och mandel
  • 200 g grovt hackad torkad frukt, t ex aprikos och fikon
  • Servering:
  • turkisk yoghurt 10%
  • flytande honung

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En söt och god kaka med smak av honung och nötter.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar

Gör så här

  1. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.
  3. Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop den direkt. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen cirka 10 minuter. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar. Servera strudeln varm eller kall med turkisk yoghurt och honung.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

filodeg strudel