Fikonterrin med nötter och balsamicosirap
  • Tid 10 min + tid i kylen

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 10 min + tid i kylen
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 250 g grovhackade torkade fikon
  • 200 g grovhackade katrinplommon
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 2 msk balsamicosirap
  • 0.5 tsk salt
  • balsamicosirap
  • 0.5 dl hackade pistagenötter
  • 0.5 dl hackade valnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta bort kvistfästena på fikonen. Mixa fikon, plommon, nötter, balsamicosirap och salt till en slät massa.

  2. 2

    Forma massan till en tjock rulle och linda in i bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, minst 1 timme.

  3. 3

    Skär tunna skivor med en vass kniv och lägg på fat. Pensla skivorna med balsamicosirap, strö över nötter och ringla eventuellt över ytterligare lite balsamicosirap.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar