Fikon- och aprikoskompott med yoghurt
  • Tid 30 min

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

3.33 (9 betyg)

En fräsch efterrätt med både sötma och syra.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 portioner
  • 20 grovhackade torkade aprikoser
  • 10 grovhackade torkade fikon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 0.5 apelsin, tunt strimlat skal och pressad saft
  • 6 dl grekisk eller turkisk matlagningsyoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp aprikoser, fikon, vatten och råsocker. Låt koka ganska kraftigt 10-15 minuter, rör om då och då. Vätskan ska koka in i frukten. Tillsätt apelsinskal och eventuellt lite pressad apelsin. Låt kallna.

  2. 2

    Skeda upp yoghurt i portionsskålar och fördela fikon- och aprikoskompott på yoghurten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar