Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En fräsch efterrätt med både sötma och syra.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 grovhackade torkade aprikoser
  • 10 grovhackade torkade fikon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 0.5 apelsin, tunt strimlat skal och pressad saft
  • 6 dl grekisk eller turkisk matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Koka upp aprikoser, fikon, vatten och råsocker. Låt koka ganska kraftigt 10-15 minuter, rör om då och då. Vätskan ska koka in i frukten. Tillsätt apelsinskal och eventuellt lite pressad apelsin. Låt kallna.
  2. Skeda upp yoghurt i portionsskålar och fördela fikon- och aprikoskompott på yoghurten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fikon- och aprikoskompott med yoghurt
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 20 grovhackade torkade aprikoser
  • 10 grovhackade torkade fikon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 0.5 apelsin, tunt strimlat skal och pressad saft
  • 6 dl grekisk eller turkisk matlagningsyoghurt

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En fräsch efterrätt med både sötma och syra.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp aprikoser, fikon, vatten och råsocker. Låt koka ganska kraftigt 10-15 minuter, rör om då och då. Vätskan ska koka in i frukten. Tillsätt apelsinskal och eventuellt lite pressad apelsin. Låt kallna.
  2. Skeda upp yoghurt i portionsskålar och fördela fikon- och aprikoskompott på yoghurten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!