Fem-timmars BBQ fläskkarré

Fem-timmars BBQ fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Låt köttet ta riktigt god tid på sig i grillen och du får ett fantastiskt mört kött.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar på grillen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg hel fläskkarré
  • blötlagda vedbitar av t ex körsbär eller äppelträ
  • 1 dl barbequesås
  • Kryddrub:
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 tsk rårörsocker
  • 1 dl blandade färska örter, ex rosmarin, timjan, oregano
  • 2 små hackad torkad röd chili
  • 2.5 msk salt
  • Till servering:
  • steksky
  • 1 dl barbequesås

Gör så här

  1. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften.
    Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket.
  2. Låt grillen svalna, drygt 130 grader är en bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar i var sin del av grillen och lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
  3. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket och grilla först i 4 timmar i 125–130 grader.
  4. Ta ut köttet, slå in det i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timme. Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en sked. Tänk bara på att tillföra nya glödande briketter* och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil.
  5. Pensla köttet med barbequesåsen i flera omgångar under de sista 10 minuterna. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.

Tips

Servera med stekskyn från foliepaketet blandat med ytterligare barbequesås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Teriyakimarinerad entrecôte

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Fem-timmars BBQ fläskkarré
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 kg hel fläskkarré
  • blötlagda vedbitar av t ex körsbär eller äppelträ
  • 1 dl barbequesås
  • Kryddrub:
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 tsk rårörsocker
  • 1 dl blandade färska örter, ex rosmarin, timjan, oregano
  • 2 små hackad torkad röd chili
  • 2.5 msk salt
  • Till servering:
  • steksky
  • 1 dl barbequesås

Fem-timmars BBQ fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Låt köttet ta riktigt god tid på sig i grillen och du får ett fantastiskt mört kött.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar på grillen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften.
    Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket.
  2. Låt grillen svalna, drygt 130 grader är en bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar i var sin del av grillen och lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
  3. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket och grilla först i 4 timmar i 125–130 grader.
  4. Ta ut köttet, slå in det i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timme. Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en sked. Tänk bara på att tillföra nya glödande briketter* och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil.
  5. Pensla köttet med barbequesåsen i flera omgångar under de sista 10 minuterna. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.

Tips

Servera med stekskyn från foliepaketet blandat med ytterligare barbequesås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Teriyakimarinerad entrecôte

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)