Färskpotatis som risotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lennart Jähkel gör en risotto på färskpotatis istället för på ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 hönsbuljongtärning eller kalvbuljongtärning
  • 600 g färskpotatisar, i centimeterstora kuber
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl riven parmesan, pecorino eller svecia
  • ev salt

Gör så här

  1. Fräs vitlök och lök försiktigt i smör och olivolja så att löken blir genomskinlig men inte brynt. Häll på vitt vin och låt koka utan lock tills bara en bottenskyla återstår.
  2. Häll i grädde, smula ner buljongtärning och låt koka ner till ungefär hälften. Lägg potatisen i såsen och låt sjuda under ständig omrörning cirka 5 minuter. Peppra.
  3. Ta kastrullen från värmen när potatisbitarna mjuknat. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Såsen får inte koka upp igen, då skär den sig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 hönsbuljongtärning eller kalvbuljongtärning
  • 600 g färskpotatisar, i centimeterstora kuber
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl riven parmesan, pecorino eller svecia
  • ev salt

Färskpotatis som risotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lennart Jähkel gör en risotto på färskpotatis istället för på ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök och lök försiktigt i smör och olivolja så att löken blir genomskinlig men inte brynt. Häll på vitt vin och låt koka utan lock tills bara en bottenskyla återstår.
  2. Häll i grädde, smula ner buljongtärning och låt koka ner till ungefär hälften. Lägg potatisen i såsen och låt sjuda under ständig omrörning cirka 5 minuter. Peppra.
  3. Ta kastrullen från värmen när potatisbitarna mjuknat. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Såsen får inte koka upp igen, då skär den sig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(10)