Färskpotatis som risotto

Färskpotatis som risotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lennart Jähkel gör en risotto på färskpotatis istället för på ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 hönsbuljongtärning eller kalvbuljongtärning
  • 600 g färskpotatisar, i centimeterstora kuber
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl riven parmesan, pecorino eller svecia
  • ev salt

Gör så här

  1. Fräs vitlök och lök försiktigt i smör och olivolja så att löken blir genomskinlig men inte brynt. Häll på vitt vin och låt koka utan lock tills bara en bottenskyla återstår.
  2. Häll i grädde, smula ner buljongtärning och låt koka ner till ungefär hälften. Lägg potatisen i såsen och låt sjuda under ständig omrörning cirka 5 minuter. Peppra.
  3. Ta kastrullen från värmen när potatisbitarna mjuknat. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Såsen får inte koka upp igen, då skär den sig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Färskpotatis som risotto
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 hönsbuljongtärning eller kalvbuljongtärning
  • 600 g färskpotatisar, i centimeterstora kuber
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl riven parmesan, pecorino eller svecia
  • ev salt

Färskpotatis som risotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lennart Jähkel gör en risotto på färskpotatis istället för på ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs vitlök och lök försiktigt i smör och olivolja så att löken blir genomskinlig men inte brynt. Häll på vitt vin och låt koka utan lock tills bara en bottenskyla återstår.
  2. Häll i grädde, smula ner buljongtärning och låt koka ner till ungefär hälften. Lägg potatisen i såsen och låt sjuda under ständig omrörning cirka 5 minuter. Peppra.
  3. Ta kastrullen från värmen när potatisbitarna mjuknat. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Såsen får inte koka upp igen, då skär den sig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!