Färsk ananas med kryddhett myntasocker

Färsk ananas med kryddhett myntasocker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den här desserten är lika enkel att göra som kryddigt smakrik. Glassen kyler ner och skapar den perfekta harmonin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färsk ananas
  • 6 msk socker
  • 1 kruka myntablad
  • 4 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • 6 dl vaniljglass

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär den i fyra delar. Skär bort stocken och skär fruktköttet i tunna skivor. Fördela skivorna i fyra skålar.
  2. Stöt socker och myntablad i en mortel tills sockret är grönfärgat och bladen är upplösta. Blanda ner chiliflakes i myntasockret och strö det jämnt över ananasen.
  3. Servera direkt med vaniljglass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2013-01-30

Superfin liten efterrätt med eller utan chili.

Liknande recept

Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pannkakor med kokos

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hirsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Färsk ananas med kryddhett myntasocker
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 färsk ananas
  • 6 msk socker
  • 1 kruka myntablad
  • 4 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • 6 dl vaniljglass

Färsk ananas med kryddhett myntasocker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den här desserten är lika enkel att göra som kryddigt smakrik. Glassen kyler ner och skapar den perfekta harmonin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär den i fyra delar. Skär bort stocken och skär fruktköttet i tunna skivor. Fördela skivorna i fyra skålar.
  2. Stöt socker och myntablad i en mortel tills sockret är grönfärgat och bladen är upplösta. Blanda ner chiliflakes i myntasockret och strö det jämnt över ananasen.
  3. Servera direkt med vaniljglass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2013-01-30

Superfin liten efterrätt med eller utan chili.

Liknande recept

Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pannkakor med kokos

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hirsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)