Färsbullar med kikärtor

Färsbullar med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Köttbullar i tomatsås med kikärtor serverat med ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl ris
  • 1 dl vatten
  • 3 msk ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kikärter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Färsbullar

  1. Blanda vatten och ströbröd i en bunke. Låt stå 3 minuter. Tillsätt färs, ägg, persilja, salt och peppar. Blanda till en jämn smet och rulla till små bollar.

Tomatsås

  1. Stek lök och vitlök i smör i en gryta. Blanda i krossade tomater, vatten, oregano, salt och peppar. Låt koka ihop cirka 5 minuter. Lägg bollarna i tomatsåsen och koka dem 6-8 minuter, vänd dem och koka lika länge till.
  2. Skölj kikärtorna i en sil och låt rinna av. Lägg ner i grytan och låt de bli genomvarma.

Servering

Servera färsbollar och sås med ris och sallad.

Tips

Pimpa riset med rivet citronskal och hackade favoritörter. Släpp in barnen iI köket och låt dem rulla köttbullarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2012-05-23

Enkelt recept, men väldigt smaklöst, man måste tillsätta lite tomatpure och mer kryddor.

Camila L

2012-05-21

Glömde skriva, gick verkligen snabbt att laga, trots färstrillande. Det gjorde jag medan såsen kokade.

Camilla L

2012-05-21

God vardagsrätt som alla i familjen gillade. Hade i lite tomatpuré för mer tomatsmak.

Färsbullar med kikärtor
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 dl ris
  • 1 dl vatten
  • 3 msk ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kikärter
  • 0.5 tsk salt

Färsbullar med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Köttbullar i tomatsås med kikärtor serverat med ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Färsbullar

  1. Blanda vatten och ströbröd i en bunke. Låt stå 3 minuter. Tillsätt färs, ägg, persilja, salt och peppar. Blanda till en jämn smet och rulla till små bollar.

Tomatsås

  1. Stek lök och vitlök i smör i en gryta. Blanda i krossade tomater, vatten, oregano, salt och peppar. Låt koka ihop cirka 5 minuter. Lägg bollarna i tomatsåsen och koka dem 6-8 minuter, vänd dem och koka lika länge till.
  2. Skölj kikärtorna i en sil och låt rinna av. Lägg ner i grytan och låt de bli genomvarma.

Servering

Servera färsbollar och sås med ris och sallad.

Tips

Pimpa riset med rivet citronskal och hackade favoritörter. Släpp in barnen iI köket och låt dem rulla köttbullarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2012-05-23

Enkelt recept, men väldigt smaklöst, man måste tillsätta lite tomatpure och mer kryddor.

Camila L

2012-05-21

Glömde skriva, gick verkligen snabbt att laga, trots färstrillande. Det gjorde jag medan såsen kokade.

Camilla L

2012-05-21

God vardagsrätt som alla i familjen gillade. Hade i lite tomatpuré för mer tomatsmak.