Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Enkla färsbiffar med gräddig svampsås och rostade morötter och potatis. Recept på en perfekt höstmiddag!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg potatis, i klyftor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • smör
  • 200 g champinjoner, skivade
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • flingsalt
  • olivolja
  • 0.5 kg morötter, i stavar
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Vänd runt potatis och morötter i olja på en ugnsplåt.Smula över flingsalt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda ströbröd med mjölk. Riv halva löken och blanda ner i ströbrödet tillsammans med färsen och salt.
  3. Blanda till en jämn smet och forma till 6 biffar. Stek i smör tills de ärgenomstekta och har fin färg.
  4. Stek svampen i smör i samma panna. Hacka andra halvan av löken och stek med svampen under omrörning tills den är mjuk.
  5. Pudra över mjöl och rör om. Häll i mjölk, grädde och låt sjuda ca 10 min. Späd med lite vatten för tunnare sås.
  6. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med potatis, morötter och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(200)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(171)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 kg potatis, i klyftor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • smör
  • 200 g champinjoner, skivade
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • flingsalt
  • olivolja
  • 0.5 kg morötter, i stavar
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk kinesisk soja

Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Enkla färsbiffar med gräddig svampsås och rostade morötter och potatis. Recept på en perfekt höstmiddag!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt potatis och morötter i olja på en ugnsplåt.Smula över flingsalt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda ströbröd med mjölk. Riv halva löken och blanda ner i ströbrödet tillsammans med färsen och salt.
  3. Blanda till en jämn smet och forma till 6 biffar. Stek i smör tills de ärgenomstekta och har fin färg.
  4. Stek svampen i smör i samma panna. Hacka andra halvan av löken och stek med svampen under omrörning tills den är mjuk.
  5. Pudra över mjöl och rör om. Häll i mjölk, grädde och låt sjuda ca 10 min. Späd med lite vatten för tunnare sås.
  6. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med potatis, morötter och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(200)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(171)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)