Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis

Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Enkla färsbiffar med gräddig svampsås och rostade morötter och potatis. Recept på en perfekt höstmiddag!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 0.5 kg potatis, i klyftor
  • 0.5 kg morot, i stavar
  • olivolja
  • flingsalt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • smör
  • 200 g champinjoner, skivade
  • smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vänd runt potatis och morötter i olja på en ugnsplåt. Smula över flingsalt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda ströbröd med mjölk. Riv halva löken och blanda ner i ströbrödet tillsammans med färsen och salt.
  3. Blanda till en jämn smet och forma till 6 biffar. Stek i smör tills de är genomstekta och har fin färg.
  4. Stek svampen i smör i samma panna. Hacka andra halvan av löken och stek med svampen under omrörning tills den är mjuk.
  5. Pudra över mjöl och rör om. Häll i mjölk, grädde och låt sjuda ca 10 min. Späd med lite vatten för tunnare sås.
  6. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med potatis, morötter och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Joan

2022-01-09

Väldigt gott. Perfekt söndagsmiddag. Alla i familjen gillade det även barnen. Vi la till lite mer nötfärs så att det blev fler lite mindre biffar. Lättlagat

Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 kg potatis, i klyftor
  • 0.5 kg morot, i stavar
  • olivolja
  • flingsalt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • smör
  • 200 g champinjoner, skivade
  • smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja

Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Enkla färsbiffar med gräddig svampsås och rostade morötter och potatis. Recept på en perfekt höstmiddag!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vänd runt potatis och morötter i olja på en ugnsplåt. Smula över flingsalt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Blanda ströbröd med mjölk. Riv halva löken och blanda ner i ströbrödet tillsammans med färsen och salt.
  3. Blanda till en jämn smet och forma till 6 biffar. Stek i smör tills de är genomstekta och har fin färg.
  4. Stek svampen i smör i samma panna. Hacka andra halvan av löken och stek med svampen under omrörning tills den är mjuk.
  5. Pudra över mjöl och rör om. Häll i mjölk, grädde och låt sjuda ca 10 min. Späd med lite vatten för tunnare sås.
  6. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med potatis, morötter och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Joan

2022-01-09

Väldigt gott. Perfekt söndagsmiddag. Alla i familjen gillade det även barnen. Vi la till lite mer nötfärs så att det blev fler lite mindre biffar. Lättlagat