Färsbiffar med medelhavssmör
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Färsbiffar med medelhavssmör

4 (2 betyg)

Låt de halvfulla burkarna i kylskåpet få nytt liv!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
Rostat grönt
  • 1 kg blandade grönsaker som morot, palsternacka, snackspaprika, rödlök och blomkål
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Medelhavssmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 sardeller
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 marinerade vitlöksklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt med vitlök och oregano. Vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Medelhavssmör

  1. 1

    Finhacka soltorkade tomater, sardeller, oliver, kapris och vitlök. Rör ihop med smöret.

  2. 2

    Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 min per sida.

  3. 3

    Servera biffarna med smöret och de rostade grönsakerna.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Supergott! Kommer att göra fler gånger och smöret kommer göras till annat kött! Mumma!