Färsbiffar med chèvre och rostade morötter
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Färsbiffar med chèvre och rostade morötter

4.5 (4 betyg)

Saftiga köttfärsbiffar med bönor och chèvre som toppas med ett vitlökssmör. Går perfekt att lägga på grillen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 60 g chèvre
  • 1 kg morötter
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 msk olivolja, till stekning
Vitlökssmör
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 tsk honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa bönorna med gaffel eller händerna. Blanda med färs, lök, ägg, timjan, salt och cayennepeppar. Forma till små biffar och stick i en bit chèvre.

  2. 2

    Tvätta och dela morötterna på längden. Vänd runt i olja och fördela på en ugnsplåt, salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  3. 3

    Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med vitlök och honung. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsbiffarna tills de är genomstekta och har fin färg. Servera biffarna och morötterna med vitlökssmöret.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elin

    Denna har vi gjort flera gånger och tröttnar aldrig! Rosta vitlöksklyftan några min tillsammans med morötterna så får vitlökssmöret en djupare smak