
Färsbiffar med bönsallad och kvargsås
Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 0.5 gul lök, finhackad
- 1 morot, finriven
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1.5 msk paprikapulver
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Bönsallad
- 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
- 0.5 gul lök, finhackad
- 500 g körsbärstomater
- 0.5 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm salt
- Kvargsås
- 2 dl kvarg
- 1 kruka dill, hackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
Gör så här
- Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
- Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
- Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.
Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.
Färsbiffar med bönsallad och kvargsås
Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.
Gör så här
- Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
- Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
- Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.
Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-05-25
Jättegoda biffar, dom gör jag gärna igen. Såsen lika så. Gjorde klyftpotatis och en tomatsallad till då jag inte är så förtjust i bönor.
2019-06-13
Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.
2019-03-04
Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ingela
2021-05-25
Jättegoda biffar, dom gör jag gärna igen. Såsen lika så. Gjorde klyftpotatis och en tomatsallad till då jag inte är så förtjust i bönor.
Côline
2019-06-13
Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.
2019-03-04
Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör