Färsbiffar med bönsallad och kvargsås
  • Tid 30 min

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

4.71 (7 betyg)

Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk svartpeppar
Bönsallad
  • 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
Kvargsås
  • 2 dl kvarg
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.

  2. 2

    Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar