Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad
  • 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • Kvargsås
  • 2 dl kvarg
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
  2. Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.

Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2021-05-25

Jättegoda biffar, dom gör jag gärna igen. Såsen lika så. Gjorde klyftpotatis och en tomatsallad till då jag inte är så förtjust i bönor.

Côline

2019-06-13

Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad
  • 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • Kvargsås
  • 2 dl kvarg
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
  2. Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.

Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2021-05-25

Jättegoda biffar, dom gör jag gärna igen. Såsen lika så. Gjorde klyftpotatis och en tomatsallad till då jag inte är så förtjust i bönor.

Côline

2019-06-13

Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör